به گزارش سلام لردگان، هر چند آمريکاييها در طول يک سال گذشته سعي کردهاند اينگونه القا کنند که ديپلماسي، يگانه مسير پيش روي آنها با ايران است ولي طرح تازه و بسيار پيچيدهاي را براي يک فرآيند استحاله از درون و براندازي نرم کليد زدهاند که برخي بازيگران مهم داخلي هم در آن دخيلند.
مجريان طرح مذکور تمرکز خود را بر سوءاستفاده از نهادهاي دولتي و سازمانهاي ظاهرا مردمنهاد معطوف کردهاند و يک شيوه بسيار خلاقانه را براي نفوذ، هدايت و ايجاد تنش در داخل کشور دنبال ميکنند.
طي سالهاي اخير از سوي دولت آمريکا شبکهاي جهاني متشکل از نخبگان موسوم به YGL ه (Young global leaders) به معناي رهبران جوان جهاني، زير نظر مجمع جهاني اقتصاد شکل گرفته که بهدنبال شبکهسازي بينالمللي با اهداف مورد نظر دولت آمريکاست. تعدادي از اعضاي اين شبکه توسط مجمع جهاني اقتصادي داووس بهعنوان رهبران جوان جهان برگزيده ميشوند.
تعريف نخبه در شبکه مذکور فردي است که از زمينههاي لازم براي تحقق اهداف دولت آمريکا در بعد بينالمللي برخوردار است. افراد اين شبکه در قالب همايشهاي پيدرپي و بودجههاي کلان خرج شده توسط دولت آمريکا براي ماموريتهاي سياسي آموزش ميبينند.
براساس سند امنيت ملي آمريکا براي سالهاي 2016-2015 شبکه YGL با پوشش علم و فناوري بهدنبال تربيت و سازماندهي جرياني است که بتواند با بهچالش کشيدن حکومتهاي مدنظر دولت آمريکا، نقش تاثيرگذاري در عرصه حاکميتي و جامعه مدني اين کشورها داشته باشد. در واقعYGL اهداف مدنظر دولت آمريکا را بهگونهاي پيگيري ميکند که به نظر مطالبات اجتماعي کشور هدف قلمداد شود تا حکومتهاي مستقل را وادار کنند به خواستههاي جماعتي که ظاهرا نماينده عموم مردم هستند تن در دهند.
در بخشي از سند امنيت ملي آمريکا آمده است: «ما در حال بهدست گرفتن ابتکار عمل براي ايجاد روابط جهاني و شناسايي رهبران آينده در دولت، کسب و کار و اتصال آنها به يکديگر و جامعه مدني و مهارتهاي مورد نياز براي رشد کردن آنها هستيم. ما برنامههاي جديد تبادلات ميان جوانان آمريکايي از آفريقا گرفته تا جنوب شرق آسيا را پيگيري ميکنيم».
اين شبکه چند سالي است فعاليت خود را در کشور ما نيز شروع کرده اما به تازگي موج جديدي از اقدامات خود را با هدف براندازي نرم با سرعت چشمگيري پيگيري ميکند.
داستان تشکيلاتYGL در ايران از شرکت «آ» آغاز ميشود. مديريت اين شرکت بر عهده خانواده «ن» است؛ پدر و پسري که در دوران اصلاحات يک پاي اکثر کارتلهاي نفتي آمريکايي و اروپايي در ايران بودند و صدمات جبرانناپذيري را در قراردادهايي يکطرفه و ترکمانچايي به صنعت نفت کشور وارد کردند. ماموريت اصلي «آ» البته فراتر از مسائل مرتبط با انرژي است بلکه اين شرکت اهداف خود را در قالب واردات فناوريهاي نوين به ايران تعقيب ميکند.
«ن» علاوه بر شرکت «آ» مشاورت شرکت نفتي کرسنت را نيز بر عهده دارد. وي با استفاده از نفوذ خود در عرصه نفتي ايران در راستاي تحقق منافع غربيها و اماراتيها به دنبال محکوميت ايران در پرونده پرحاشيه کرسنت بوده است. جالب آنجاست که او سرشاخه تشکيلات YGL در ايران است. وي پيش از اين نماينده پنهان تشکيلات وابسته به سازمان سيا (NED) در ايران نيز بوده است.
پدر او مسؤوليت پروژه تحديد نسل در ايران را بر عهده دارد و در حال حاضر NGOهايي را در حوزه اجتماعي و مدني تحت پوشش سازمانهاي بينالمللي و اقدامات بشردوستانه فعال کرده است. از اعضاي اصلي همدست با خانواده «ن» در پيشبرد اهدافYGL در ايران تريتا پارسي از اعضاي اصلي ناياک يا همان دلال جديد نفوذ آمريکا در ايران است که به تازگي پيوندهايي با برخي نهادها پيدا کرده است.
افراد سرشاخه اين تشکيلات در ايران رابطه نزديکي با چهرههاي ضدانقلاب فارسيزبان مقيم آمريکا و برخي نمايندگان مستعفي مجلس ششم برقرار کردهاند.
گستردگي فعاليت شبکه آمريکاييYGL زماني آشکار ميشود که ميتوان رد مرتبطان آنها را تا دفتر برخي وزرا دنبال کرد. براي مثال فردي با نام
«م ـ ش»، فارغالتحصيل دانشگاه سوآز (از مراکز خاص عضوگيري سرويس اطلاعاتي انگليس MI6) توانسته بود براحتي پيگير اهداف تشکيلاتYGLدر درگاه ديپلماسي کشور باشد. وي پيش از اين از نهادهاي دولتي اخراج شده است.
علاوه بر سفرهاي ناگهاني هفتههاي گذشته آمريکاييها به تهران، اين شبکه در راستاي اهداف ديپلماسي عمومي غرب به دنبال مهيا کردن سفر تعدادي از اعضاي غربي YGL به داخل کشور است. عدهاي از عناصر مرتبط با تشکيلات برانداز آمريکايي بزودي همايشي را در اصفهان برگزار ميکنند. همايش اصفهان که اواخر ارديبهشتماه سال جاري برگزار ميشود با دعوت از تعدادي از اعضاي آمريکايي YGL به کشور همراه است.
برخي اخبار از اين حکايت دارد که تاکنون براي تعدادي از مدعوان آمريکايي همايش اصفهان رواديد و ويزا صادر شده و يکي از مجللترين هتلهاي اصفهان براي اقامت اين افراد رزرو شده است.
در حال حاضر فعاليت تشکيلاتYGL شاخه ايران، بر جذب نخبگان جوان در عرصه علم و فناوري و کارآفريني متمرکز شده است. لذا اين جريان در تلاش است تحت پوشش کنفرانسي با نام Bridge 2015 در خرداد ماه سال 94 در کشور آلمان زمينه سفر بيش از 500 نفر از فعالان اين عرصه را با هزينه جمهوري اسلامي فراهم کند و اعضاي جديد را با تشکيلات حامي منافع آمريکا در ايران همسو کند. نکته قابل تامل حضور حميد بيگلري، عضو شوراي روابط خارجي سناي آمريکا و همچنين افراد مسالهدار منتسب به بهائيت از قبيل «کامران الهيان» است که علاوه بر سفرهاي متعدد به اراضي اشغالي، داراي روابط نزديکي با رژيم صهيونيستي هستند. حضور اين عناصر بدسابقه در ميان افراد حامي کنفرانس Bridge نشاندهنده اهداف پنهان برگزاري آن است.
شاخه ايراني اين تشکيلات در تلاش است با نزديکي به معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، وزارت امور خارجه و برخي چهرههاي سياسي ديگر اقدامات خود را مشروع جلوه دهد.
تشکيلاتYGL بهطور خلاصه، اهداف عمده ذيل را در کشور دنبال ميکند:
1- شبکهسازي از گروههاي غربگرا در داخل کشور
2- تسهيل رفت و آمد افراد شبکه به داخل و خارج از کشور از طريق نفود به برخي وزارتخانهها
3- توانمندسازيNGOهاي همسو با تشکيلات YGL در کشور
4- ايجاد پوششهاي مدني، علمي، فني و بهداشتي براي فعاليتهاي سياسي
5- ايجاد کانال ديپلماسي پنهان.
شايد اکنون رمزگشايي از مصاحبه اخير باراک اوباما با روزنامه نيويورک تايمز و اشاره وي به نياز دولت آمريکا به رفت و آمد در داخل ايران بسيار ساده باشد، چرا که آمريکاييها کاملا آگاه هستند مردم ايران تمايلي به فعال کردن دوباره لانه جاسوسي اين کشور ندارند لذا دولت ايالات متحده تلاش فوقالعادهاي را براي داخل کردن مهرههاي جاسوسي خود به کشور و سوءاستفاده از فضاي تعامل بهوجود آمده دنبال ميکند.
بهخوبي مشخص است ايالات متحده در پشت پرده مذاکرات هستهاي اهداف براندازانه خود را پيگيري ميکند.
هنوز هيچ کدام از تحريمها ضدايران توسط دولت آمريکا تعليق يا لغو نشده است اما تعداد زيادي از شهروندان آمريکايي غالبا داراي سابقه فعاليت سياسي به بهانه سرمايهگذاري به کشور رفت و آمد ميکنند اما هيچ قرارداد يا پيش قراردادي بين طرفين امضا نميشود.
ظاهرا غفلت از گشت و گذار 14 روزه خبرنگار اسرائيلي در ايران و بيتوجهي دستگاههاي مسؤول نسبت به اين موضوع نيز چندان بيارتباط با قوت گرفتن فعاليت اين تشکيلات آمريکايي در کشور نيست.
شايد لازم باشد دستگاههاي امنيتي در برخورد با اقدامات خصمانه دولت آمريکا در ايران جديت بيشتري به خرج دهند و همچنين با مجازات عاملان اين طرح به دولت آمريکا ثابت کنند کشورمان هرگز در قبال امنيت ملي ايران با هيچ کشوري تعارف ندارد و صرفا لفاظي ديپلماتيک نميتواند سد بياعتمادي ميان ايران و غرب را فرو بريزد.
از طرف ديگر ضرورت دارد دستگاه ديپلماسي کشور با طرح سوال از دولت آمريکا در قبال اقدامات خرابکارانه اخير خود در ايران درباره حسننيت آمريکاييها در به ثمر رسيدن توافق احتمالي هستهاي کسب اطلاع کند. اما مهمترين پيام رمزگشايي از طرح براندازي نرم نوين آمريکا براي مردم است که حتي با حصول توافق نميتوان از اقدامات خصمانه دولت آمريکا ضد ايران اسلامي غافل شد.
منبع: وطن امروز